Iklan Penaja

Halaman

Ikan Baung Masak Asam Pedas

1 Ekor Ikan Baung
5 Sudu Cili Kering
4 Ulas Bawang Merah
4 Ulas Bawang Putih
1 - 2 Cm Kunyit
1 - 2 Cm Halia
Sedikit Belacan
( Bahan Di Atas Dikisar )

2 - 3 Batang Serai ( Dititik )
5 - 6 Helai Daun Kesum
Sedikit Air Asam Jawa
Gula, Garam, Air & Minyak Masak Secukupnya

Cara-Caranya :
Panaskan Minyak. Tumis Bahan Yg Telah Dikisar Dengan Serai Sehingga Garing. Setelah Garing Masukkan Air Secukupnya Bersama Daun Kesom, Bila sudah medidih, Masukkan Ikan Yang Telah Dibersihkan Dan masukkan Garam, Gula & Air Asam Jawa. Biarkan Sehingga Masak Dan Siap Dihidangkan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan